Debat

Skrot de fejlbehæftede nationale test

Enhedslisten arbejder både i Folketinget og lokalpolitisk på at få afskaffet de nationale test.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nationale test er en fiasko!

En ny forskningsrapport, bl.a omtalt i Politiken, viser at de nationale test er upålidelige og måler forkert sådan at man ikke kan bruge dem til vurdere det faglige niveau hos eleverne. At de nationale test er dybt problematiske, har allerede i en del år stået klart for rigtigt mange lærere baseret på deres egne erfaringer, lokalt f.eks. da en 6. Klasse i Ørum tog den samme test med en uges mellemrum, med meget forskellige resultater.

Seriøse test lavet ud fra en konkret faglig og pædagogisk vurdering kan være et godt redskab i undervisningen, men vi ved også at testning kan give stress og dårlig trivsel og stå i vejen for en faglig udvikling. Vi bliver jævnligt præsenteret for historier fra lærere om børn der bliver kede af det og bryder ud i gråd når de skal udføre de obligatoriske nationale test.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Derfor mener vi at man bør afskaffe de upålidelige nationale test og lade det være op til skolerne, hvilke test de vil bruge ud fra en konkret faglig og pædagogisk vurdering.

Lokalpolitisk har Enhedslisten i både Syd- og Norddjurs kæmpet med succes for at de frivillige nationale test ikke skulle være obligatoriske, hvilket hænger sammen med at Enhedslisten i Folketinget har været imod de nationale test siden deres indførsel fordi de er upålidelige, skader mange børns motivation og er alt for dyre.

Ulf Harbo, medlem af byrådet i Norddjurs for Enhedslisten og Jesper Yde Knudsen, medlem af byrådet i Syddjurs og Folketingskandidat i Djurskredsen for Enhedslisten

Powered by Labrador CMS