Anmeldelse

Passport to Ireland

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hermed endnu et materiale, desværre måske det sidste, i "Passport"-serien, og også dette kan absolut anbefales til indkøb til alle skoler og i sæt på diverse samlinger.

Hvorfor stoppe en god serie, når vi mangler godt materiale om andre engelsktalende lande, blandt andet Canada og Indien?

Dette er et materiale, der lever helt op til trinmålene, også ud over 6.-8. klasse, som det egentlig er beregnet til.

Bogen er skåret over samme læst som de tidligere. Hver dobbeltside har sit emne, dog kan et emne godt strække sig over fire sider. Teksterne er yderst varierede. Her er faglitterære tekster blandt andet angående landets historie, skoler og meget andet vedrørende kultur. Derudover er der en novelle, en legende, digte og limericks. Teksterne er af forskellig sværhedsgrad, hvilket tydeligt er markeret.

Til alle tekster er der opgaver af meget forskellig art til pararbejde, gruppearbejde eller klassediskussion. Alle tekster er gloserede. Gloserne til den enkelte tekst står i alfabetisk rækkefølge, hvilken gør det ekstra let at bruge dem.

Layoutet er indbydende og understøtter teksterne fint.

Cdén indeholder de fleste af bogens tekster. Den er uundværlig for materialet, da sangene og afsnittet angående riverdance ellers ville miste en del i brugsværdi.