Anmeldelse

The Ghost Rider / The Key to No. 61 / Martin and the Wolf / The White Baby

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er dejligt at kunne variere undervisningen i engelsk med gode frilæsningsbøger. I "English Dingo"-serien kan man købe nye historier beregnet for mellemtrinnet. Det vil sikkert appellere til aldersgruppen, at tre af bøgerne er spækket med gys og gru.

Bøgerne er opdelt i tre kategorier, hvoraf den første sigter på 4. og 5. klassetrin. To af de nyligt udkomne bøger, "The White Baby" og "Martin and the Wolf", hører til denne kategori. De er elementært spændende, og børnene kan under læsningen identificere sig med hovedpersonernes skrækoplevelser.

Hvem ville for eksempel bryde sig om at høre babylignende lyde fra en papkasse, når man kort forinden har hørt en gyserhistorie om et barn, der i gamle dage var blevet efterladt på en bænk midt inde i en skov? Sandheden viser sig selvfølgelig at være mere prosaisk, men forinden har vi gyst og grinet sammen med hovedpersonerne.

Til 5. og 6. klassetrin får vi fortalt en historie fra ældre tid, hvor det lykkes for to børn at afsløre en tyvagtig mand, som er skyld i flere lukrative skibbrud. De bliver i sidste øjeblik reddet af en anden mand, som kommer dem til undsætning. Det viser sig ganske vist, at det drejer sig om en spøgelsesrytter fra gamle dage, men hvad gør det?

Den bog, jeg selv bedst kan lide, er "The Key to No. 61", som er beregnet for 6. og 7. klassetrin. Heri fortælles om to rivaliserende bander, der slås om det kriminelle herredømme i deres lille by. Det lykkes heldigvis for tre unge mennesker at afsløre dette, selv om de må gå så grueligt meget igennem, inden de får fat i politiet.

Alle fire bøger er tidligere udkommet på dansk, men jeg tror, at eleverne vil synes, at det er okay at genlæse nogle af historierne på engelsk. Det vil i givet fald lette læsningen en del, at man allerede kender plottet.