Anmeldelse

First choice for fjerde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"First choice for tredje", der udkom sidste skoleår, har nu fået en værdig arvtager i det nyligt udgivne materiale til 4. klasse. Systemet omfatter en spændende grundbog, en udfordrende arbejdsbog, en fin lærervejledning og to fremragende lærer-cd'er.

At grundbogen er spændende, skyldes først og fremmest, at der er en god blanding af forskellige genrer. Vi får blandt andet flere sammenhængende historier, sagprosa, digte, rim og remser samt nogle helt vidunderlige gennemgående fortællinger om seks helt almindelige brødre, der bliver forvandlet til monstre. Det er også med til at øge interessen hos eleverne, at farvebillederne i bogen er meget flot tegnede, og at der for eksempel i afsnittet om New York er indsat relevante farvefotos. Grundbogen indeholder alle de sædvanlige emner, men der er specielt et tema om sport og New York, som jeg tror vil interessere børnene. Desuden er det også rart, at der bagest i bogen er klistret en elev-cd ind, så barnet derhjemme i fred og ro kan høre tekststykkerne læst op.

Arbejdsbogen kommer med gode eksempler på supplerende aktiviteter, som børnene kan dykke ned i. Her har de blandt andet mulighed for at lave udfyldningsopgaver, labyrinter, krydsogtværs, ordsøgning og meget mere.

Lærervejledningen er ligeledes udmærket, da den giver fyldige metodiske og pædagogiske anvisninger, samtidig med at den også indeholder en del kopiark, der lægger op til mere kreative ting som for eksempel spil, interview og lege.

Hvis man desuden skulle have lyst til at høre ekstra sange og alle tekster indspillet af folk, der har engelsk som modersmål, er lærer-cd'erne helt uundværlige.