Mindeord

Lars Pedersen fotograferet sammen med Haderslev Kommunes daværende børn- og ungechef Rasmus Andreassen.

Tidligere formand for Haderslev-lærerne er død

Mindeord for Lars Pedersen fra nuværende kredsformand Jesper Skovsbøl Rasmussen

Publiceret Senest opdateret

Tilstedeværelse

Det tænker jeg på, når jeg tænker på Lars Pedersen, der mandag den 19. februar sov stille ind efter længere tids sygdom, 66 år gammel.

Lars har nydt stor tillid i mere end 30 år af sit lærerliv, først på Fole Skole og senere på Gram Skole, hvor han var valgt som tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant. Han nød også stor lokal tillid blandt medlemmerne af Danmarks Lærerforening, idet han både var næstformand og formand for Danmark Lærerforenings lokale kreds og senere efter diverse sammenlægninger fra 2018 for Haderslev Lærerkreds - kreds 93.

Lars var kendt vidt omkring som ham med det lange hår og Stetsonhatten. Han var også kendt for sin musikalitet og fantastiske tenor-stemme. En del kongresdelegerede vil kunne huske ham for hans personlige version af Peter Bellis ”Har du nogensinde set København fra en DC9”, og da hans formandshold med underspillet Lars-humor, i forbindelse med en kongresfest, sang ”Wo hår do wan sien a så dig” som opvarmning til Niels Hausgaard. Samtale og humor er godt, men ”vi skal synge noget mere”, ville Lars have sagt.

Lars var sønderjyde i ordets bedste forstand. Tillidsvækkende, ordholdende, nærværende, samtalesøgende og sprogkyndig. Lars havde også humor og var en humørspreder og et samlingspunkt i festligt lag.

Jeg har haft den store glæde at arbejde sammen med Lars som næstformand i Haderslev Lærerkreds. Jeg har virkelig værdsat samarbejdet med Lars, især mens han var ved rorpinden, men også efterfølgende, hvor jeg altid kunne ringe til Lars om råd og vejledning. Lars havde både pli og ”fingerspitzgefühl”, så han ringede jævnligt til mig for at sige, ”jeg vil godt lige afstemme det her med dig”. Lars var eleverne, lærerne, forvaltningen, politikerne og folkeskolen en god mand. Han er og vil blive savnet. 

Mine varmeste tanker går til hans kone Edna og deres to voksne børn, Signe og Aske + Lars´ mor Helga.

Æret være Lars Pedersens minde.

De varmeste tanker

Jesper Skovsbøl Rasmussen

Formand for Haderslev Lærerkreds