DLF

Lars Busk Hansen er formand for LB Forsikring, næstformand i Lærernes A-kasse og sidder både i Lærerforeningens hovedstyrelse og i Lærernes Pension. Men han stopper efter 26 år som formand for Lærerkreds Nord.

Lars Busk har været formand for tre lærerkredse - nu er det slut

Nej, Lars Busk Hansen går ikke på pension - hverken som hovedstyrelsesmedlem i Lærerforeningen, formand for Lærerstandens Brandforsikring eller sine andre bestyrelsesposter. Men han forlader formandskontoret i Hjørring efter 26 år.

Publiceret Senest opdateret

"Jeg kom jo lidt tilfældigt ind i det hele, fordi jeg kom til at sige ja til at være suppleant på en generalforsamling i 1992", fortæller Lars Busk Hansen, 61. 

"Men lige så vel som jeg kom lidt tilfældigt ind, har jeg altid ønsket at komme bevidst ud".

I 1998 blev han formand for Hjørring-Hirtshals Lærerkreds. I 2000 slog kredsen sig sammen med Skagen Lærerkreds og dannede Nordkredsen, og i forbindelse med kommunalreformen kom både Frederikshavn og Læsø Kommunes lærere med i Lærerkreds Nord. Så Lars Busk Hansen har været formand for tre forskellige lærerkredse uden at forlade kredskontoret i Hjørring. 

Det gør han til gengæld nu. På fredag den 17. maj er der afskedsreception, og den mangeårige næstformand Tom Kærgaard Nielsen er valgt som ny formand for de nordligste nordjydske lærere.

"Jeg ville gerne stoppe, når det gik rigtig godt. Det er det rigtige tidspunkt - jeg har en enormt dygtig kredsstyrelse", fortæller Lars Busk Hansen. 

Han har altid set det som en stor fordel at have et ben i lokalkredsarbejdet og et i det landsdækkende arbejde:

"Så jeg skal jo en finde en anden måde at være hovedstyrelsesmedlem på, men de 26 år jeg har været kredsformand forsvinder jo ikke bare sådan". 

Han er netop valgt til sin sjette periode i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, og han pendler også til København som formand for Lærerstandens Brandforsikring, næstformand i Lærernes A-kasse og bestyrelsesmedlem i Lærernes Pension. For han har altid været interesseret i at udvikle fællesskaber:

"Jeg er meget nysgerrig på at være med til at udvikle, og så må man også acceptere anførerbindet".

Lars Busk Hansen har længe kæmpet for mere efteruddannelse som et vigtigt element i et godt lærerliv. Så han er glad for, at det nu er kommet i overenskomsten, og selv har han løbende efteruddannet sig både i forhold til bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder, og han har læst retorik. 

Det sidste kunne han rigtig godt tænke sig at bringe mere i spil, nu hvor han får mere tid, og så ligger der også en drøm om at læse mere filosofi. Så ingen pensionering foreløbig, men:

"Det bliver nok, som dronningen sagde, noget 'unyttigt'".