Anmeldelse

God undervisning - i praksis

God undervisning - i praksis

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er god undervisning? Det spørgsmål har den tyske professor Hilbert Meyer søgt at besvare på grundlag af international empirisk undervisningsforskning. Der hersker overraskende konsensus blandt forskere om, hvilke kriterier der betyder noget. På grundlag af studierne har Meyer opstillet ti kriterier for god undervisning. "De ti kriterier bør detailbehandles i en kreativ proces og omsættes til fornuftige tiltag for at sikre kvaliteten i undervisningen", skriver Meyer i sit forord til mappen. Den udfordring har man i Odense grebet i forbindelse med kommunens KIS-projekt (Kvalitet I Skolen). Fokus skal være på den almindelige undervisning og give lærere og ledere anledning til at reflektere over kvaliteten af skolens undervisning. Ifølge Lene Nygaards forord til mappen er dette lykkedes, selvom der på skolerne ikke var enighed om, hvorvidt man skulle deltage i projektet.

Fakta:

Titel: God undervisning - i praksis

Forfatter: Kathrine Vestergaard Dahl, Vibeke Dyreborg, Ellen Lone Jung Hertel, Mads Jensen, Lise Knattrup, Hanne Vogelius Mikkelsen, Lene Skov Vejsholt

ISBN: 9788772815176

Type: Bog med cd

Forlag: Dafolo

Mappen indeholder fire indlæg. Lærerne fortæller på forskellig vis om, hvordan de i lærerplanlægningsforløb og undervisningsforløb har kunnet anvende Meyers ti kendetegn for god undervisning. For eksempel har en gruppe lærere taget et af deres udgangspunkter i Hilbert Meyers sjette kriterium, "metodemangfoldighed". I den forbindelse omtaler og begrunder de deres valg af cooperativ learning, guided læsning, fang en makker, makkermødet. Går man videre i mappen, kan man finde arbejdsark, spørgeark og kopisider i mappens sidste del og på en medfølgende cd. Materialet er udarbejdet i gruppen og tiltænkt kolleger. Vil man se, hvad kolleger kan bruge teori til, er mappen en god mulighed, hvor man kan finde materiale til både med- og modsigelse.