Anmeldelse

Larslars

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er fuld skrue på de små prosastykker om Larslars - til vands, til lands og i luften. Hold tungen lige i munden og husk at trække vejret, for der er tempo på sprog og indhold.

I bogens fantasifulde univers møder vi spøgelser med rottehaler, der selvfølgelig har gået i spøgelsesskole, en bueskytte af træ, en spion klædt ud som en stegepande og en stribe af talende dyr. Handlingen spænder vidt, for det er både den uheldigste og den heldigste dag i Larslars' liv.

Bogen er blevet til i et samarbejde mellem sprogjongløren Lars Bukdahl og billedkunstneren Lars Nørgård. Lars har taget udgangspunkt i Lars' enkle og vrøvlede stregtegninger. Derfra har den anden Lars vrøvlet videre. Vrøvl forstået i denne sammenhæng som besvær og ballade. En sjov omgang vrøvlede og fantastiske små litterære episoder om Larslars er der kommet ud af dette samarbejde.

Bogen kan anbefales til højtlæsning fra indskolingsalderen og opefter. Børn og måske især drenge på mellemtrinnet vil ganske bestemt synes om bogen. Anbefales varmt til børn og voksne.