Anmeldelse

Varulven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To drenge på ni og elleve år udspionerer Tosse-Jørgensen, der spytter blod. De mener, at han må være en varulv. De taber en kikkert under spiontogtet. Medens de spiller "Ringenes Herre" på Xbox, planlægger de det videre forløb. Om natten vender de tilbage for at hente kikkerten og finder den ældre mand døende.

Temaet er drengenes rædsel og ikke medlidenheden med en syg gammel mand. Formålet er at få læseren til at gyse, og det lykkes.

Historien er ganske spændende fortalt. Det virker dog noget forvirrende med citater fra "Ringenes Herre", medens drengene planlægger nattens udflugt. "Far hang kikkerten omkring min hals ." på side 39 burde også være rettet.

De sort-hvide tegninger er tilpas uhyggelige.

Forlaget anbefaler bogen til højtlæsning og selvstændig læsning for børn mellem seks og ti år. Jeg ville nok vælge andre tekster til oplæsning. Da sproget ikke er det letteste, kan bogen bruges til selvstændig læsning for ni-tiårige gode læsere.