Anmeldelse

Indiensrejsen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naivitet må være den nådegave, mennesket var udstyret med, før vi gnaskede æbler fra kundskabens træ. Men naivitetens efterklang er på den anden side, at det måske var den, der fik os til at gnaske, og at den viser sig at være en vej, der åbner sindet for indsigt.

Dette ses tydeligt i Ib Meyers lille rejsebog fra Indien. Bogens 31 gengivne malerier fører os sanseligt, nysgerrigt og oplevende ind i de landområder, byer, hverdagsliv, fester og folk, som han og konen passerer på deres Indienskrydstogt i en Citroën 2CV.

I de ledsagende tekster, som er skrevet i det, den fortroldede maler og forfatter Herman Stilling ville kalde et sparsomt, men dækkende sprog, får vi glimt af følelser og vigtige facts hængt på knager.

Denne knagerække er selvfølgelig vigtig, når man skal orientere sig om, hvor man er, men det er i billederne, sindet bliver ramt af det mystiske, det eksotiske og det prosaiske.

En fin lille bog, der kan supplere det faktuelle stof, der findes om det store asiatiske land, der måske vil være en verdensmagt i vores børnebørns verden.