Citat

Fra næste sommer skal alle elever på gymnasiale uddannelser stifte bekendtskab med samtykke, grænser, prævention og seksuelt overførbare sygdomme, har regeringen og forligspartier besluttet.

Seksualundervisning bliver fast pensum på gymnasierne til sommer

Publiceret

Fra næste skoleår bliver seksualundervisning obligatorisk på de gymnasiale uddannelser.

Det har gymnasieforligskredsen besluttet, skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen er blandt andet indgået, fordi der har været ”stor efterspørgsel fra eleverne”, står der i pressemeddelelsen.

Her kan man også læse, at samtykke, grænser, prævention og seksuelt overførbare sygdomme er nogle af de emner, som den obligatoriske seksualundervisning skal sikre, at elever stifter bekendtskab med.

Det bliver op til uddannelsesinstitutionerne selv at tilrettelægge undervisningens form, så længe at ”undervisningen har et omfang, der medfører, at eleverne får indsigt i emnerne og mulighed for at reflektere over dem”, som der står.

“Eleverne har i lang tid efterspurgt obligatorisk seksualundervisning, og de har kæmpet bravt for deres sag. Derfor er jeg også så glad for, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu handler på deres opråb. Det viser, at det virker, når man blander sig. Seksualundervisningen er allerede blevet styrket i folkeskolen, og det er helt på sin plads, at den også får et boost på ungdomsuddannelserne”, udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Fremover skal seksualundervisning også indskrives som krav i loven for gymnasiale uddannelser.

uvm.dk: Seksualundervisning bliver obligatorisk på de gymnasiale uddannelser