De årlige koncerter finansieres via Randers Kommunes to udvalg for henholdsvis skole og uddannelse samt sundhed, idræt og kultur med formændene Lise-Lotte Larsen og Louise Høeg.

Elever i Randers får garanti for en professionel musikoplevelse om året

Publiceret

Siden 2008 har Randers Kommune garanteret, at alle børn i Randers Kommune ser mindst én professionel teaterforestilling om året. Denne garanti bliver nu  udvidet, sådan at alle elever i Randers Kommunes folkeskoler fra 0.-10 klasse også får en garanti om at opleve en koncert af professionel kvalitet mindst en gang om året. 

"Kultur og musik danner baggrund for en vigtig læring og dannelse. Derfor er det også vigtigt, at vi sikrer at vores børn og unge kommer i kontakt med det professionelle kulturliv. Med den nye garanti får vores elever de bedste vilkår for at lære musikkens forskellige udtryksformer at kende - gennem hele deres skoletid", siger Lise-Lotte Lervad Larsen, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget.

I løbet af et års pilotordning vil man høste erfaringer med valg af musik, læringsmateriale og udbredelsen på skolerne. Ordningen bygger på musiktilbud fra Randers Kammerorkester og organisationen Levende Musik i Skolen (LMS). 

Kilde: Pressemeddelelse fra Randers Kommune