Citat

En del af Københavns fjernvarme stammer fra affaldsforbrændingen her på Amager Bakke, og kommunens børne- og ungdomsborgmester mener derfor ikke, at behovet for at nedjustere skolernes temperaturer er lige så presserende som andre steder i landet, siger han til TV 2.

København fyrer stadig på skolerne på trods af regeringens opfordringer

Publiceret

Der er ikke skruet ned for varmen på de Københavnske folkeskoler, skriver tv2.dk.

Det er på trods af, at Klimaminister Dan Jørgensen (S) i starten af sidste måned opfordrede til sænke temperaturen i alle offentlige kommunale bygninger til 19 grader.

Forklaringen er, at politikerne børne- og ungdomsudvalget endnu ikke har taget stilling til, om man vil følge regeringens anbefaling, fortæller kommunens børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) til TV 2.

Kommunens økonomiudvalg vedtog ellers i sidste uge, at indføre sparetiltag i kommunen på baggrund af regeringens anbefalinger.

Jakob Næsager fortæller, at børne- og ungeudvalget mødes i næste uge for at træffe en beslutning. Hvis der er politisk opbakning, skal forvaltningen finde ud af, om det er skolerne selv, der skal dreje på termostaten, eller om det skal styres centralt fra kommunen.

... men København fyrer med affald

Selvom 98 procent af kommunernes ejendomme ifølge TV 2 er tilkoblet et centralt varmestyringssystem, er der flere faktorer, der gør, at borgmesteren ikke er fuldt overbevist om, at det er ligetil at sænke temperaturen på skolerne.

Eleverne kan få det for koldt, hvis der ikke er styr på ventilationen i klasseværelserne, lyder det fra Jakob Næsager, som påpeger, at fjernvarmen i København til delt kommer fra affaldsforbrænding.

”Så som udgangspunkt er der ikke samme kritiske situation i København som andre steder, fordi vi ikke fyrer med importerede brændsler eller naturgas”, siger han til TV 2.S