Nye samarbejdsplaner

Blaagaard og Københavns Dag- og Aftenseminarium vil lave 'kerne-CVU'

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blaagaard Statsseminarium og Københavns Dag- og Aftenseminarium (KDAS) arbejder med planer om at lave et 'kerne-CVU' (Center for videregående uddannelse) sammen med et mindre antal pædagogseminarier. Et kerne-CVU er et samarbejde mellem mindst et lærer- og et pædagogseminarium. Oprindelig har der været to grupper, der ville etablere CVU'er i København. 'Nordgruppen' bestående af Zahles Seminarium og syv pædagogseminarier i København og Nordsjælland og 'Sydgruppen' bestående af Blaagaard og KDAS samt fem pædagogseminarier. Frederiksberg Seminarium har ønsket at stå udenfor.

Efter den seneste ændring af lovforslaget, der kommer til førstebehandling i Folketinget den 24. februar, er der blevet mulighed for, at nogle få institutioner danner et 'kerne-CVU' og samarbejder med enkelte seminarier om blandt andet efter- og videreuddannelse. Det er den mulighed, de to seminarier benytter sig af. De har derfor valgt at droppe samarbejdsplanerne med flere af pædagogseminarierne i gruppen.

'Det er vanskeligt at svare på, hvordan det ender. Men jeg foretrækker at danne et CVU med flere end to og færre end syv deltagere', siger rektor Laust Joen Jakobsen, Blaagaard Statsseminarium. Han henviser til, at den geografiske nærhed er afgørende for samarbejdet.

De pædagogseminarier, der stadig er planer om at samarbejde med, er Ballerup, Gladsaxe og muligvis Højvangseminariet i Glostrup.

Ingen ændring

Der er til gengæld ingen ændring i planerne om samarbejde mellem Zahles Seminarium og syv pædagogseminarier.

'Vi arbejder videre med planerne om et juridisk og økonomisk samarbejde', siger rektor Chresten Kruchov, Zahles Seminarium.

De otte institutioner ønsker dog ikke i første omgang at arbejde mod en sammenlægning, men udelukkende et samarbejde. De har ikke fået nogen henvendelse fra de pædagogseminarier, der ikke længere indgår i 'Sydgruppen'.

'Hvis de henvender sig, vil vi selvfølgelig gerne snakke med dem', siger Chresten Kruchov.

Den nye situation har fået rektor Thøger Johnsen, Frederiksberg Seminarium, til at indbyde alle 16 seminarier i hovedstadsområdet til møde i slutningen af februar.