Anmeldelse

Kom godt hjem

Kom godt hjem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens jeg læser denne bog om overfald og gadevold, har medierne en forsidehistorie om en teenager, der skal i fængsel for at have slået en voksen ihjel og siden filmet den blødende mand på sin mobiltelefon. Så bogen kan næsten ikke være vigtigere eller mere aktuel at få ud i skolerne. Vold kan være en katastrofe for den, det går ud over, men hvor mange tænker på den teenager fra avisernes forsider, der faktisk begår volden?

Fakta:

Titel: Kom godt hjem

Forfatter: Jari Kickbusch

Pris: 198 kroner

Sider: 160 sider

Type: Bog

Forlag: CDR Forlag

Lige nu er der en masse rasende reaktioner på dommen. Er straffen for vold med døden til følge hård nok, eller er voldsmanden sluppet for billigt på grund af sin unge alder? Vidste han, hvad han gjorde? Og hvad kunne forældre, lærere og SSP-folk (skole, socialforvaltning, politi) have gjort for at forebygge? Snak lige med jeres elever i 6.-10. klasse om det!

Det har været interessant at læse en bog henvendt primært til de unge, der skal ud og feste med vennerne, og som måske allerede har oplevet, at alkohol og knive ikke er en god blanding. Bogen deler virkelig perspektiverne ligeligt op, så vi som læsere kan se, hvordan vold kan ødelægge livet for både offer og gerningsmand.

"Kom godt hjem" henvender sig til de unge. Den er så godt skrevet med emner som blandt andet voldens psykologi, politiets arbejde, frygt og hjælp til selvhjælp, at jeg vil anbefale bogen til brug i samfundsfag og klassens tid, på forældremøder og som forberedelse til SSP-besøg. En bog, jeg varmt vil anbefale, selv om det langtfra er hyggelæsning.