Anmeldelse

Cirkus, gøgl og motorisk fantasi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette hæfte behandler et af de mere utraditionelle områder, nemlig gøgl og cirkus, som kan indgå i den daglige undervisning i idræt.

Fakta:

Titel: Cirkus, gøgl og motorisk fantasi

Forfatter: Erik Juul

Pris: 156,25 kroner

Sider: 60 sider

Type: Diverse

Forlag: Danmarks Idræts-ForbundDansk IdrætslærerforeningDansk SkoleidrætDGI

Materialet præsenterer væsentlige motoriske og dannelsesmæssige udviklingsmuligheder - både for den enkelte elev og for fællesskabet i klassen.

Materialet er dog primært praksisorienteret og giver en lang række ideer til aktiviteter, som kan bruges i arbejdet.

Motoriske rytmer, balancer, jonglering, forskellige former for gøgl og opsætning af cirkusforestilling er alle væsentlige dele, der beskrives i dette materiale på en måde, så det er nemt at gå til for den enkelte idrætslærer, også selvom enkelte øvelser vil være ret svære for nogle elever.

Materialet er rettet mod mellemtrinnet i folkeskolen, men det vil også give fin mening at tage det med i de ældste klasser, hvor det motoriske selvfølgelig også skal stimuleres.

Med materialet følger der en "sidevogn" med en række laminerede kort med opgaver, som vil kunne bruges, når der arbejdes med workshoporienteret arbejdsform. Disse kort er velskrevne og har gode illustrationer. Materialet er godt og virker velgennemprøvet og bør helt sikkert have plads i idrætslærerens fagbibliotek. Det anbefales helt bestemt til idrætslæreren, der har mod på at arbejde med dette område i undervisningen. Temahæftet vil også være yderst brugbart i tværfaglige sammenhænge, på temadage eller ved etablering af cirkusforestilling på skolen.