Anmeldelse

Fodfæste og himmelkys - 2. udgave
Fodfæste og himmelkys - 2. udgave

Andenudgaven, der sagtens kan klare en gentagelse

"Fodfæste og himmelkys" er grundbogen, der klæder dig på til en rejse ind i dansens verden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette er andenudgaven af mesterværket "Fodfæste og himmelkys". Størstedelen af bogen er manusnær førsteudgaven, men bogen er nyrevideret, ajourført og med nye afsnit.

Fakta:

Titel: Fodfæste og himmelkys - 2. udgave

Forfatter: Helle Winther, Lis Engel, Maj-Britt Nørgaard og Mia Herskind

Pris: 258

Sider: 248

Forlag: Billesø og Baltzer

"Fodfæste og himmelkys" er grundbogen, der favner hele gymnastik- og danseområdet og omhandler bevægebasis, bevægelses- og udtryksformer inden for den rytmiske bevægelse, gymnastikken og dansen. Fra stram koreografi til improvisation og performance.

Afsnittene i bogen omhandler opvarmning, musikteori, stræk og udspænding, koblingen af musik og bevægelse, teknisk træning og arbejde med improvisationer, ekspressivitet og koreografi. Bogen beskæftiger sig også med kunsten at undervise, organisationsformer og undervisning - en personlig proces. Der bliver anlagt et nuanceret syn på kroppen, kroppen som kulturbærer, kroppen, der sanser, udtrykker, erkender og er. Undervisningsafsnittet "Det professionspersonlige i bevægelsesundervisning" er blevet ajourført, og de to nye afsnit er: "Performance guide til unge" og "Dansen som urerfaring".

Det drejer sig om et mesterligt grundværk, der med det grundige teoretiske afsæt danner fundamentet inden for de forskellige områder i dansens verden. Samtidig løfter bogen emnerne fra analyse til syntese, fra imitation til fortolkning og filosofi.

Afsnittene kan læses hver for sig, og de udgør i helhed en nuanceret mosaik, der poetisk og filosofisk favner hele det rytmiske område. Bogen er først og fremmest en grundbog, og den indeholder et hav af eksemplificerede praksisideer. Dette er grundbogen, og den er ikke til at komme udenom.

Lis Engels lette streg med bevægelsestegninger illustrerer bogen sammen med skemaer og diagrammer. Der er litteraturhenvisninger ved hvert afsnit, og der er et fint stort stikordsregister bag i bogen.

"Fodfæste og himmelkys"henvender sig til undervisere i folkeskolen og gymnasiet, højskoler, efterskoler og til den frivillige idræt samt til undervisning på lærer- og pædagoguddannelserne, fysioterapeutskoler, universitetet med flere.

Bogen kan varmt anbefales til inspiration og fordybelse, og den bør have fast plads på lærerbiblioteket.

Powered by Labrador CMS