Anmeldelse

Idrættens ABC 1-3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rigtig mange lærere og lærerstuderende kender og har haft fornøjelse af de tidligere udgaver af disse bøger.

Bøgerne er ajourført og tidssvarende, og de lever op til kravene i folkeskolen og Fælles Mål.

Bøgerne indeholder basisstof inden for de forskellige idrætslige delområder, og målgruppen er idrætslærere og idrætsundervisere for børn og unge samt studerende på pædagog- og læreruddannelsen.

Indholdet i bind 1 er didaktik, idrætsfaglige dilemmaer og problemstillinger, motorisk udvikling, kropslige læreprocesser, opvarmning, grundtræning og leg som mål eller pædagogisk middel.

Bind 2 indeholder blandt andet redskabsaktiviteter, akrobatik, gymnastik, MBU, løb, spring og kast og atletik, udeliv, vandaktiviteter, svømning og livredning.

Bind 3 indeholder i store træk boldbasis, de store boldspil, ketcherspil, slagboldspil og alternative boldspil. Der er litteraturhenvisninger bagest i bøgerne.

Mange af aktiviteterne er tegnet trin for trin og illustreret med et stort antal forklarende tegninger og fotos.

Bøgerne er overskuelige, har et fint layout, og de udgør en fin helhed. Samtidig kan de købes hver for sig. Det er et godt basisopslagsværk og en god inspirationskilde til idrætsplanlægningen.