Regeringen på vej med en børnerettighedskanon

I det udspil til en Barnets lov, som regeringen er på vej med, indgår en vejledende kanon over tekster om børns rettigheder, der skal understøtte, at børn undervises i deres rettigheder i folkeskolen, skriver Altinget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er børn, der ikke ved, at vold, misbrug og omsorgssvigt ikke er normalt, og at det ikke bør være en del af hverdagen derhjemme - de skal kende deres rettigheder, forklarer undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget.dk/uddannelse. 

Den vejledende kanon skal bl.a.  indgå i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, og den vil blive udformet i samarbejde med praktikere og fagfolk på området. 

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen undrer sig. Han henviser til folkeskolelovens formålsparagraf, som siger, at skolens virke skal bygges op omkring åndsfrihed, ligeværd og demokrati. 

"Det er ikke bare emner, men også en livsform, vi skal leve op til og realisere i skolen. Det handler bestemt også om rettigheder", siger han og mener, at børns rettigheder i høj grad er på skemaet allerede.

Læs mere

altinget.dk: Regeringen vil indføre en ny kanon ifolkeskolen

Powered by Labrador CMS