Anmeldelse

Kakerlakker / Lopper / Gødningsbiller

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dyr som gødningsbiller, kakerlakker og lopper er ikke dyr, man har mest lyst til at stifte nærmere bekendtskab med, i hvert fald ikke i levende live. Mange vil mene, at de helst helt skal undgås. I disse bøger gives der mulighed for et nærmere studium af førnævnte dyr, dog på rigtig god afstand og uden at risikere noget.

Bøgerne er forholdsvis ens i opbygningen. Der startes med en generel beskrivelse af det enkelte dyr og dets levevis, herunder også en artsbeskrivelse, for dernæst at gå videre til formeringen. Sidst i bogen det næsten obligatoriske afsnit om samspillet mellem insekt og menneske, som her ikke handler om trusler, da ingen af de omtalte dyr er truede. Næsten helt bagest et faktaafsnit, hvor en række typiske træk for dyret er fremhævet. Afsnittet hører til i den mere poppede ende og kunne derfor sagtens undværes. Det er også i denne ende af bogen, at ordliste og stikordsregisteret findes, og disse oplysninger er til gengæld rigtig gode og vigtige for læserens udbytte af bøgerne.

Bøger som disse bør være fyldt med billeder og illustrationer, hvilket også er tilfældet her. Disse supplerer teksten fint og gør bøgerne forholdsvis lette at gå til for selv en mindre sikker læser. Bøgerne er generelt ganske gode og vil være særdeles velegnede til blandt andet faglige læsekurser for børn primært på mellemtrinet.

Powered by Labrador CMS