Anmeldelse

Hvorfor skal jeg bekymre mig om Jorden?

Hvorfor skal jeg bekymre mig om Jorden?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klimadebatten raser i øjeblikket for fuld kraft. Selv for os voksne kan det være vanskeligt at følge med i de mange forskellige holdninger, der er til tingene - så hvordan det hele egentlig virker for børn, kan man kun gisne om - og det er jo dem, der skal leve videre med følgevirkningerne af de mange klimaændringer i mange år endnu.

Fakta:

Titel: Hvorfor skal jeg bekymre mig om Jorden?

Forfatter: Susan Meredith

Pris: 198 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

I bogen er der fokus på en lang række af de mange begreber, der præger klimadebatten, såsom energikrise, grøn energi, CO2-udslip, CFC-gasser, syreregn, smog og genbrug for blot at nævne nogle. Alle begreber, der på forskellige måder ikke er til at komme uden om i hverdagen, og som vi alle derfor skal forholde os til. Teksten er forholdsvis let at gå til. Forklaringerne på de mange svære ord er ganske gode og giver sammen med de mange illustrationer et udmærket billede på de mange miljømæssige problemstillinger. Bagest findes en forholdsvis sparsom ordliste, hvor få udvalgte ord står nærmere forklaret. Når et af hovedbudskaberne er at give børn en bedre forståelse for de mange begreber, savner jeg en mere fyldig ordliste. Det ville have klædt bogen bedre.

Generelt en fin lille bog, der giver en god grundforståelse for klimaændringerne. Pegefingeren er løftet ganske tilpas, uden at det på noget tidspunkt bliver for meget. Det er ellers ofte det, der kendetegner bøger som disse, og som er med til at gøre dem ligegyldige. Er ganske velegnet i undervisningssammenhænge fra omkring 4. klasse.