Anmeldelse

Naturens Verden nummer 1/2008

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I bøger og tidsskrifter må man prioritere de temaer, som interesserer de fleste læsere, og dermed optimere brugen af spalteplads. Distribuerer man via internettet, er der ikke de samme pladsbegrænsninger. Når man læser tidsskriftet "Naturens Verden", som omhandler forskellige aktuelle og historiske problemstillinger inden for det naturfaglige område, undrer det anmelderen, at man vælger at bruge 15 sider ud af 40 på en opremsning af offentlige akvariers opståen og udbredelse på hele kloden. Dette må absolut være en artikel, der henvender sig til et meget lille publikum.

Fakta:

Titel: Naturens Verden nummer 1/2008

Sider: 40 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Forlaget Rhodos

Om det øvrige indhold i tidsskriftet kan man sige, at de resterende tre udmærkede artikler, hvoraf en del dog består af store, knap så informative fotos, for anmelderen at se er spild af god spalteplads. Tidsskriftet kunne indeholde langt flere informationer og artikler ved at gemme længere artikler og det smalle stof til et mere egnet medie, for eksempel internettet. Tidsskriftet har nemlig tilknyttet en hjemmeside, hvor man har mulighed for at hente tidligere artikler.

"Naturens Verden" ønsker at henvende sig til en bred målgruppe inden for det naturfaglige område og til fagfolk, der ønsker at orientere sig uden for eget fag. Artiklerne vil også kunne anvendes af (visse) elever i grundskolens sidste årgange og på ungdomsuddannelserne. Tidsskriftet er således et mere substantielt bud inden for genren populærvidenskabelig formidling