Anmeldelse

Miljøscenarier

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan ser vi ind i fremtiden? Politikerne bruger forudsigelser til at træffe ofte fatale beslutninger om natur og miljø. Men jo bedre forarbejdet er gjort, jo større er chancen for et godt redskab til fremadskuende, bæredygtige beslutninger. Denne serie udgives i et samarbejde med Danmarks Miljøundersøgelser, og denne bog anskueliggør, hvordan forudsigelser i form af prognoser, fremskrivninger, scenarier og bredere fremtidsbilleder for miljøets udvikling kan udarbejdes.

Selv om teksten er skrevet af specialister med solid baggrund i forskning, så er indholdet let tilgængeligt. Og sammen med fotos, tabeller, skematiske tegninger og mange konkrete eksempler fra temaer som landbrug, transport og klima belyser bogen forudsigelsernes rolle i samfund og miljø. Indholdet behandler de enkelte led, man nødvendigvis skal igennem for at kunne udtale sig om miljøets sandsynlige reaktion på en menneskeskabt påvirkning.

Enkelte politikere betragter stadig global opvarmning som ikke-eksisterende eller som et forbigående fænomen, og jo flere der får reel indsigt i miljøscenarier, jo bedre er fremtidsmulighederne. Et stadig stigende behov for miljøfremskrivninger placerer emnet centralt i skolen og - ikke mindst i sammenhæng med FN's tiårsplan 2005-2014 for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling - gør "Miljøscenarier" nyttig som baggrund for underviseren - og den kan også anvendes af de ældste elever i forbindelse med projektarbejder.

Powered by Labrador CMS