Lottomidler i skolen: Esbjerg-firma udbyder forløb til elever, der tester 'gult' i ordblindetesten

Publiceret Senest opdateret

Firmaet Ordblindetræning ApS har modtaget over en million kroner til at iværksætte et læringsforløb i Esbjerg Kommune for elever, der tester såkaldt 'gult' i den nationale ordblindetest og altså ikke er kategoriseret som egentligt ordblinde.

Københavns Professionshøjskole har fået næsten fem millioner til projektet Skrivesucces for ordblinde elever og Audiologopædiforeningen en lille million til et redskab, som skal hjælpe med at identificere elever med alvorlige sprogforståelsesvanskeligheder.

Det er nogle af de bevillinger, som er givet fra Børne- og Undervisningsministeriets andel af de såkaldte udlodningsmidler, som stammer fra overskuddet i Danske Spil og Klasselotteriet. I år var der særligt mulighed for at søge støtte til projekter inden for ordblindhed blandt børn og voksne samt bevægelse i grundskolen.

På bevægelsesområdet har Dansk Skoleidræt modtaget 2½ million kroner til arbejdet med motorik i indskolingen, og ligegledes for indskolingen har professionshøjskolen Via fået godt en million til det forskningsbaserede iMOOW! i indskolingen.