Idræt

"Det glæder mig helt vildt, at vi nu får Skole OL-finalen tilbage, hvor den hører til", siger Jakob Næsager.

Skole OL rykker tilbage til København 

Publiceret Senest opdateret

Fra 2025 er planen, at Skole OL-finalen vender tilbage til København, hvor det tidligere har været afholdt. 

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Skole OL er olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse. Det har eksisteret siden 2009, hvor konceptet blev opfundet og lanceret i forbindelse med, at København var vært for IOC-kongressen. Siden har finalerne været afholdt i Aarhus og senest i Billund. 

”Det glæder mig helt vildt, at vi nu får Skole OL-finalen tilbage, hvor den hører til – nemlig her i København. Det er et flot og professionelt setup, som børnene elsker. Skole OL-konceptet er med til at styrke trivsel og faglighed blandt de børn, som deltager og er dermed med til at fremme min ambition om, at København skal være danmarksmester i børneliv. En finaleuge i København vil desuden utvivlsomt også løfte det lokale foreningsliv", siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager. 

Sidste år deltog samlet set over 55.000 i Skole OL. Til årets finale i Billund forventes der over 7.000 elever fra skoler rundt om i landet.I dette skoleår er følgende sportsgrene med i Skole OL - atletik, bowling, brydning, bueskydning, combat archery, cricket, dans, orienteringsløb og roning.

via.ritzau.dk: København skal være vært for Skole OL