Anmeldelse

Ene mod alle. Mobning på arbejdspladsen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mobning på arbejdspladsen har altid eksisteret, men ved at nævne fænomenet ved navn, som det gøres i denne bog, er det nemmere at gøre det til genstand for diskussion, samtale, analyse og handling.

Fakta:

Titel: Ene mod alle. Mobning på arbejdspladsen

Forfatter: John Graversgård

Pris: 249 kroner

Sider: 189 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Frydenlund

Det er en grundig og saglig bog, der beskriver det forhold ved arbejdslivet, der gør os ufrie, netop fordi vi ved at sælge vores arbejdskraft giver andre lov til at bestemme over os. Det er et faktum, der gør os sårbare og sætter os i en udsat position. Derfor handler bogen også om de situationer, hvor grænser overskrides, hvor personen krænkes på sit selvværd og udsættes for nedværdigende behandling - enten af kolleger eller af ledelse.

Vi lever i et samfund med en voksende aggressiv holdning på arbejdsmarkedet, hvor mange har svært ved at følge med i de øgede præstationskrav. Dette ses meget tydeligt i forhold til lærerne i folkeskolen, der i stigende grad sygemelder sig med stress, fordi der indføres nye krav om evaluering, elevplaner og nye prøveforberedende fag med tilsvarende nye prøver og prøveformer.

Der er flere veje at gå, når det gælder mobning og konflikter på arbejdspladsen. Og faktisk ligner løsningsmodellerne meget dem, som vi i skolen forsøger at lære børnene, når vi underviser i skolen. Så det er faktisk lidt underligt, at vi ikke gør, som vi siger! Bogen beskriver godt, hvad man kan gøre ved problemet, hvordan man forebygger, at mobning opstår, og hvordan man kan hjælpe ofrene.