Anders Bondo Christensen håber, at hans sammen med politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget på Christiansborg kan finde et fælles billede af skolernes problemer med at rekruttere lærere.
Anders Bondo Christensen håber, at hans sammen med politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget på Christiansborg kan finde et fælles billede af skolernes problemer med at rekruttere lærere.

Bondo på Borgen: Akut lærermangel på skolerne

DLF-formand Anders Bondo Christensen har på tirsdag foretræde for Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Her vil han fortælle om skolernes helt akutte problemer med at skaffe lærere og fremlægge DLF's syn på folkeskolen, som den ser ud lige nu.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Greve Kommune har måttet vælge mennesker uden læreruddannelse hver tredje gang, kommunen har ansat en ny lærer sidste år. Det betyder, at 16 procent af kommunens lærerstillinger i dag er besat af mennesker, der ikke lever op til folkeskolelovens krav, oplyser Greve Lærerforening i en ny opgørelse.

Og lærermanglen trænger sig på over hele landet. I en undersøgelse som KL offentliggjorde lige før jul svarede skoleforvaltningen i 79 kommuner, at de i høj eller nogen grad har vanskeligt ved at rekruttere lærere. Året tidligere havde 41 kommuner til sammenligning problemer med at skaffe det nødvendige skolepersonale.

Flere løsningsmuligheder skal i spil

Han håber, at politikerne er klar til at vende flere løsningsmuligheder.  

"Det er vigtigt, at vi får et fælles billede. Så må vi kigge på, hvordan vi får de lærere, der er i skolen at blive, og vi må se på, hvordan vi får dem, der har forladt skolen, til at komme tilbage igen".

Han forestiller sig også, at man på sigt kan uddanne flere lærere. 

"Et foretræde er en helt særlig mulighed, fordi vi har alle partier samlet et sted". 

Powered by Labrador CMS