Et kommunalt ansvar at sørge for de rette bygningsmæssige rammer for folkeskolen, svarer Christine Antorini på Tina Nedergaards spørgsmål

Antorini: Kommunerne skal sørge for lærer-arbejdspladser

Folkeskolereformen finansieres af lærernes arbejdstid, og det er kommunerne, der skal sørge for de rette bygningsmæssige rammer for folkeskolen. Sådan svarer undervisningsminister Christine Antorini på et spørgsmål fra Venstre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I fortsættelse af samrådet 17. december 2013, hvor Liberal Alliance stillede spørgsmål til undervisningsministeren om det forskningsmæssige grundlag for folkeskolereformen, har Tina Nedergaard fra Venstre stillet spørgsmål til Antorini. Tina Nedergaard beder ministeren om at redegøre for kommunernes økonomi i forhold til "folkeskolernes fysiske faciliteter i lyset af folkeskolereformen, herunder hvilke ressourcer der er afsat hertil i aftaler om kommunernes økonomi".

Svaret fra Christine Antorini lyder: "I Aftalen om kommunernes økonomi for 2014 er der enighed mellem KL og regeringen om, at folkeskolereformen kan realiseres ved en omprioritering af lærernes arbejdstid, således at lærerne underviser ca. 2 klokketimer mere om ugen, ved at flytte personaleressourcer fra fritids- og klubtilbud til folkeskolen og ved en række afbureaukratiseringsforslag".

Dertil kommer løft af det kommunale bloktilskud med 204 millioner kroner i år og permanent med 407 millioner kroner fra 2015, dels et ekstraordinært løft af bloktilskuddet med i alt 1,8 milliarder kroner fra 2014 til 2017.

Reformen er det mest pauvre lovarbejde

 

Antorini svarer, at de afsatte midler vil kunne anvendes til undervisningsmaterialer og lokaleindretning. "Men der er ikke forudsat særskilte midler til anlægsmæssige udbygninger i forbindelse med reformen. I den forbindelse bemærkes, at det er et kommunalt ansvar at sørge for, at der er de rette bygningsmæssige rammer for folkeskolen", svarer undervisningsministeren.

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Tina Nedergaard (V)