"Aftalen afspejler naturligvis, at det er resultatet af en forhandling, men jeg synes, at vi med denne aftale kan give lærerne i Odsherred vilkår, der er sammenlignelige med vore nabokommuner", siger formand for Odsherred Lærerkreds Christina Even.

Odsherred: Ny aftale sikrer lærerne forberedelsestid

Hård konkurrence om lærerne med nabokommunen har været medvirkende til, at Odsherred skruer op for forberedelse og fleksibilitet for lærerne i en ny arbejdstidsaftale, som kommune og lærerkreds har underskrevet netop som skoleåret er begyndt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odsherred i Nordvestsjælland var en af de kommuner, som allerede i 2015 fik en lokal arbejdstidsaftale med et undervisningstimeloft på 26 lektioner om ugen. Men efterfølgende er mange flere kommuner fulgt med - også nabokommunen Holbæk. Og det har kunnet mærkes, når Odsherred søger nye lærere fortæller formand for Odsherred Lærerkreds Christina Even.

"Det problematiske har været, at Holbæk, vores nabokommune, har overhalet os, så det gjorde noget for rekrutteringen. Vi har haft folk, der har været til samtale, som har sagt nej tak, når de har hørt, at vi har krav om fuld tilstedeværelse på skolen".

Kommunen var derfor allerede sidste sommer klar til at forhandle med lærerkredsen. Men forskellige benspænd i form af bl.a. nogle personaleudskiftninger betød, at Christina Even og borgmester Thomas Adelskov først i denne uge kunne underskrive en aftale.

Læs mere

Arbejdstidsaftalen i Odsherred

Powered by Labrador CMS