Vanskeligheder ved at skaffe lærere til Faxes skoler er medvirkende årsag til, at Faxe Kommune har ville indgå en aftale om lærernes arbejdstid, mener kredsformand Lene H. Nielsen.

Faxe: Nyuddannede lærere får loft på lektionerne

Lærerne i Faxe får en arbejdstidsaftale næste skoleår, hvor de fortsat er sikret tid til forberedelse. Som noget nyt får nyuddannede lærere et loft over antallet af undervisningslektioner i det første arbejdsår.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkredsen Faxe-Vordingborg har tidligere haft stor indflydelse på de udmeldinger, som skolelederne i Faxe er kommet med om lærernes arbejdstid, men det er første gang, at enigheden er blevet til en reel aftale, fortæller kredsformand Lene H. Nielsen. (Se aftalen via link til højre for denne artikel).

Furesøs lærere får loft på undervisningstiden

En aftale er et godt middel, når der skal rekrutteres lærere til kommunen, og det har banet vejen for et aftale i Faxe, mener hun. 

"Jeg håber, at loftet på 25 lektioner for nyuddannede får de unge lærere bedre ind i lærerlivet", siger Lene H. Nielsen.

Formand for uddannelsesudvalget i Faxe Jonas Kristinsson fra Venstre bekræfter, at kommunen ønsker at blive bedre til at tiltrække lærere.

"Der er mange, der er søgt til de større byer som for eksempel Køge, og vi vil gerne have vores del af kagen. Vi har lyttet til lærerne, og hvis der er andre ting, der skal til for at gøre vores kommune attraktiv, så tager vi den hen ad vejen", siger han til Sjællandske Medier.

Lene H. Nielsen er glad for, at det er lykkes at videreføre, at lærerne i Faxe er sikret tid til forberedelse, fordi hver undervisningstime udløser knap en halv times forberedelse.

"Det betyder også noget i forhold til rekruttering, at vi her i Faxe er sikret tid til at forberede og efterbehandle undervisningen", siger Lene H. Nielsen.

Aftalen er indgået for et år. Lene H. Nielsen fortæller, at nogle lærere i Faxe har et højt timetal, derfor så hun gerne, at alle lærere i Faxe havde et loft for undervisningen på 27 lektioner. Hun håber, at det kan komme med i i de lokale arbejdstidsforhandlinger til efteråret.

"Men vi mangler et par millioner for, at det kan ske", siger hun. 

Lærerne fik 13 procent flere undervisningstimer sidste år

 

Powered by Labrador CMS