Allerød Kommune lokker med højere løn

Pædagoger og hjemmehjælpere lokkes til Allerød Kommune med løfte om mere i løn end i nabokommunerne. Endnu har man ikke brugt det middel for at rekruttere lærere, men i kredsen forventer man snarlige initiativer fra kommunen på lærerområdet også.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerød Kommune besluttede kort efter nytår at give hjemmehjælperne to lønhop, hvilket fik nabokommunernes Rudersdal og Furesøs borgmestre til at kritiserede kommunen. Og nu lokker jobannoncer i Frederikssund Avis pædagoger med 6000 kroner mere i startløn. I Frederikssund er politikerne ærgerlige over, at Allerød går på hugst, men overvejer at benytte samme metoder.

Allerød Kommunes lærere får allerede to løntrin mere end overenskomsten sikrer.

"Det kunne man i princippet godt skrive i annoncer i Folkeskolen, hvis man ville. Men det er jo en del af det vi har forhandlet af nylønsmidlerne", fortæller formand i Allerød Lærerforening Ole Andreasen.

Han har dog fået lovning på, at skolen er det næste indsatsområde i kommunen. For høje huspriser giver problemer med at rekruttere unge lærere til kommunens skoler. Præcis hvad man vil lokke lærerne med er dog ikke besluttet.