Hvis eksamen aflyses: Se hvad det vil betyde for karaktererne

Politikere, eksperter og embedsmænd overvejer i disse dage, om og eventuelt i hvilket omfang sommerens eksaminer skal gennemføres. Sidste år var det 9.-klassernes standpunktskarakterer, der kom på eksamensbeviset. Læs her, hvad det betød for karaktererne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professor emeritus Jens Dolin understreger i Politiken i dag, at det at læse til eksamen ikke gør eleverne væsentligt dygtigere, og at standpunktskaraktererne generelt set er mere korrekte end eksamenskarakterer.

"Elevernes 'retssikkerhed' vil ikke være ringere end ved en eksamen. Her kan de endda have en dårlig dag eller trække et uheldigt spørgsmål, nogle vil være hæmmede af stress, og deres censor kan være skrappere end naboskolens", skriver han.

Folkeskolens redaktion har kigget på sidste års afgangskarakterer baseret på standpunkt sammenlignet med tidligere års prøvekarakterer.

Halvt så mange dumpede i dansk eller matematik

Halvt så mange dumpede i dansk eller matematik

Siden 2015 har det krævet 2 i dansk og matematik at komme ind på en erhvervsuddannelse, og ca. 8 pct. af eleverne har ikke klaret det krav. Men i sommeren 2020 var det kun 4,2 pct.:

Engelsk toppede

År efter år har mundtlig dansk været den prøve, hvor gennemsnittet blev højest. Men ved den prøvefri sommer 2020 blev dansk overhalet af engelsk:

Læs mere

Politiken.dk: "Professor: Vi kan roligt aflyseårets eksaminer"

Powered by Labrador CMS