Elever til vinterens prøver behøver heller ikke at frygte lavere karakterer

Ligesom ved sommerens prøver vil elever til vinterens prøver som minimum være sikret deres standpunktskarakter. Det er besluttet i en politisk aftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rettet den 1. november: Det fremgik tidligere, at der var tale om prøver for elever, der manglede en eller flere prøver bl.a. på grund af sygdom. Dette er ikke korrekt

Elever, som mangler en eller flere prøver efter sommerens afgangsprøver fx på grund af udeblivelse eller klage, skal ikke frygte at score lavere ved en kommende prøve her til vinter.

For ligesom til sommerens prøver er de som minimum sikret deres standpunktskarakter. Opnår de en højere karakter ved vinterens prøve, vil det være den, som ender i afgangsbeviset. Dermed bliver prøverne på samme vilkår som afgangsprøverne i sommer.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er den politiske følgegruppe for Covid-19, som har foretaget de enkelte mindre justeringer af vilkårene for vinterens prøveafholdelse.

Der vil ligesom i sommer også være mulighed for lokal tilpasning af prøvegrundlaget ved mundtlige prøver.

Tiltagene gælder ikke for elever, som skal til ordinær prøve i vinterterminen. 

Powered by Labrador CMS