Natur/teknik

Vi ser på træer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kirsten Tind

42 sider, 198 kroner

Flachs

Man ser lige efter i kolofonen en gang til - 3 jo, den er god nok. En bog af en dansk forfatter og illustrator, trykt og indbundet i Viborg, Danmark, og udgivet af Flachs.

En bog for de yngste. Den omhandler vore mest almindelige træer, 15 arter, med farvetegninger og en meget kort tekst. Hver art behandles på et opslag med en helsides miljøtegning sammen med en indledende tekst til venstre, mens detailtegninger med billedtekster og en ramme med korte faktaoplysninger er anbragt på højresiden. På omslagets inderside vises træerne i vintertilstand. Indledningsvis er tre opslag, der omtaler træers anatomi og livsfunktioner samt årscyklus generelt.

Forfatteren har selv illustreret. Især er de omhyggeligt udførte detailtegninger vellykkede, mens nogle af de store miljøtegninger virker mere stive og amatøragtige - det opvejes dog af deres umiddelbare charme.

Derfor alt i alt en herlig og humørfyldt bog, som vil være meget anvendelig i undervisningen.

Hans Erik Berthelsen