Natur/teknik, Biologi, Geografi

På Savannen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Frederik Broman

Serien: På opdagelse

32 sider, 102,50 kroner

Gyldendal

Ny titel i serien 'På opdagelse', som er små hæfter om verdens biomer eller store økosystemer. Der er tidligere udkommet hæfter om ørken, regnskov, havet og nordpolarområdet.

De er oversat fra svensk og skrevet af forfattere, som selv har rejst og arbejdet de pågældende steder, ligesom de selv har fotograferet.

Savannen er her et område beboet af masaier vest for Nairobi i Kenya. Vi kommer på besøg hos en masaifamilie, er med på jagt og får noget at vide om savannen som økosystem, dens planter og dyr og deres indbyrdes afhængighed, illustreret med mange og fine farvefotos.

På omslagets flapper er der kort, en ramme med kontrolspørgsmål samt en ditto med spørgsmål, som eleverne kan fundere over og undersøge nærmere.

Hertil kommer en side med yderligere medier samt, som noget særegent for serien, 'Forskerskolen', som skal være en starter og består af fire cirkler med forslag til at gå i gang med et selvstændigt arbejde om savannen.

Et fint, helstøbt undervisningsmateriale.

Hans Erik Berthelsen