Dansk, Historie, Kristendomskundskab

Troen flytter bjerge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- en historie om vikingerne og deres togter og tro

Af Judy Ambæk Holm-Isaksen

48 sider, 168 kroner

Højers Forlag, telefon 9812 2642

Det er faktisk en skam, at bogen her har et format og udstyr, som signalerer lille fagbog, og at den er en sær krydsning mellem skøn- og faglitteratur, for den indeholder en sjov og charmerende lille historie, som med lidt mere arbejde kunne være blevet rigtig god.

Historien optager de første 35 sider og handler om to drenge, der tager med deres far på plyndringstogt. En lille indledning om drabet på en træl virker løsrevet fra sammenhængen og uden mening. Hjemme igen får faderen besøg af Harald Blåtand, oplever Popo bære jernbyrd, og derefter at Harald diskuterer med sin spindoctor, hvordan det egentlig er af politiske grunde, han lader sig omvende.

I sidste afsnit bliver en af drengene syg, en trælpige beder til Jesus, og drengen bliver rask. Derfor lader hele familien sig kristne.

To sider giver leksikale forklaringer på væsentlige begreber, mens de sidste ti er reserveret farveillustrationer af periodens vigtigste ikoner. Noget overflødigt, da disse kunne ses lige så godt i de supplerende bøger, man alligevel skal frekventere i arbejdet. Det havde været et bedre valg, om farverne havde været med til at live op på de lidt triste, grå tegninger, som nu illustrerer historien.

Hans Erik Berthelsen