Socialdemokratiet med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen er blevet enige med Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om et budgetforlig.

Budgetforlig i Aalborg: Vil skære på skoleledelserne

Forligsparterne bag den nye aftale i Aalborg vil skære på antallet af skoleledere. Samtidig har partierne fundet penge til at bevare den fagopdelte undervisning på det nuværende niveau, ligesom der er planer om et madtilbud for kommunens skolebørn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den økonomiske ramme for de kommende år er blevet fastlagt i Aalborg. Socialdemokratiet er blevet enige med Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om en aftale for perioden 2020 til 2023.

"Det er heldigvis lykkedes os at få lavet et godt og anstændigt budget. Vi er en vækstkommune med 2.274 nye borgere alene i år, og det er dejligt, men det skaber også et udgiftspres", siger S-borgmester Thomas Kastrup-Larsen på vegne af forligspartierne.

Færre skoleledere

På skoleområdet er parterne blandt andet blevet enige om at indføre fælles ledelse mellem flere af de små og store skoler i kommunen.

Planen er, at skoleforvaltningen inden 1. juni 2020 skal fremlægge forskellige modeller for, hvordan det sker bedst muligt, så aftalen kan realiseres i skoleåret 2020/2021.

Man fremskriver, at nedskæringerne på skolelederstillinger vil give fem mio. kr. i kommunekassen. To mio. i 2021 og tre mio. i 2022. 

Skolemad

Forligspartierne er også blevet enige om, at der frem mod næste års budget skal udarbejdes modeller for et madtilbud for de kommunale skoler. 

Modellerne skal blandt andet tage hensyn til en ordning, hvor økonomiske udfordrede familier kan søge tilskud til madordningen. Modellen skal udarbejdes ved inddragelse af MadService Aalborg.

5,5 mio. til undervisningen

Endelig er der blevet afsat penge til den fagdelte undervisning i kommunen frem til 2021.

Det sker ved 1,6 mio. kr. i 2020 og 3,9 mio kr. årligt fra 2021.

Pengene skal ifølge forligstektsten "sikre skolerne de samme forudsætninger for den fagdelte undervisning fremadrettet som i skoleåret 2019/2020 i forhold til antallet af lærere i klasserne, mulighederne for holddeling osv."

På Skansevejens Skole er niveaudeling ikke et tabu

 

Læs mere

Om budgetforliget på Aalborg.dk