Karakterer
0   3

Rosenkrantz-Theil genovervejer karakterkrav til gymnasiet

Er elevernes uddannelsesparathed og karakterer overhovedet de bedste redskaber til at få de rigtige unge i gymnasiet? Det spørger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sig selv om efter en evaluering af optagelseskravene.

DISSE GRUPPER HAR VÆRET SÆRLIGT RAMT

Flere ansøgergrupper kommer ifølge evalueringen uretmæssigt i klemme som følge af de nye regler. Fx:
  1. Ansøgere, der har gået på en prøvefri efterskole i 10. klasse 
  2. Ansøgere, der har været syge ved en af folkeskolens prøver
  3. Ansøgere fra internationale skoler, der har aflagt andre prøver end folkeskolens prøver.

De nye optagelseskrav til gymnasiet er netop blevet evalueret. Udskolingseleverne, der søgte ind på gymnasiet denne sommer har haft vanskeligheder med at forstå de nye adgangskrav og deres egne rettigheder. Det er en af konklusionerne i evalueringen af optagelsesprocessen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har udarbejdet. 

"Usikkerheden skyldes især, at reglerne er indviklede, og at der er tale om nye regler, som det kræver tid at implementere. Kompleksiteten har også gjort det vanskeligt for gymnasierne at administrere reglerne", hedder det i en nyhed på uvm.dk

"Evalueringen gør det klart, at det nuværende optagelsessystem har været med til at forvirre eleverne og gymnasierne, og at der i den grad er behov for, at vi forsimpler reglerne. Det synes jeg, vi skal lytte til. Regeringen vil derfor ved første lejlighed drøfte muligheder for forenklinger med forligskredsen", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

"Hele forløbet giver også grund til at kigge på, om de to ting, vi lægger vægt på lige nu - elevernes uddannelsesparathed og karakterer - er de bedste redskaber til at få de rigtige unge i gymnasiet", tilføjer hun. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
503 andre er allerede tilmeldt