Uddannelsesmesse for unge med særlige behov satser på forældrene

Forældre spiller en stor rolle, når unge fra specialklasser skal vælge, hvad de vil efter folkeskolen. Derfor satser den nordjyske uddannelsesmesse for unge med særlige behov massivt på at få forældrene til at komme til årets udstilling i morgen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nordjyske UU-centre har holdt uddannelsesmesse for unge med særlige behov de seneste fire-fem år. En gang tidligere har de forsøgt at få forældre med, men uden den store succes. Men i år skal det være.

"Der er ingen tvivl om, at forældrene er en vigtig faktor for de unge. Vi skal sikre os, at de unge får opbakning til deres valg, og i nogen tilfælde skal de også have hjælp til at træffe en beslutning. Derfor er det vigtigt, at vi har forældrene med på sidelinjen", siger UU-vejleder Uffe Lerbjerg fra UU Øst-Vest i Nordjylland.

Han har STU'en som særligt område og er med til at arrangere messen. Han lægger ikke skjul på, at de nordjyske UU-centre har skævet til messerne i Skive og Roskilde.

"Vi kører en messe i en lidt mindre målestok end dem, men vi har lyttet til deres erfaringer med at involvere forældrene", siger Uffe Lerbjerg.

Ugeaviser har været flinke til at omtale messen

Uddannelsesmessen flytter rundt i regionen år for år, og i morgen, torsdag, foregår den i Jetsmark Idrætscenter i Pandrup. Om formiddagen forventer arrangørerne at få besøg af elever og lærere, og som noget nyt tager de en 2. halvleg fra 15 til 17.

"Vi har sendt invitationer ud til skolerne, og de har både haft mulighed for at lægge den ud på deres hjemmesider og sende den med hjem til forældrene. Derudover har vi sendt en pressemeddelelse til alle ugeaviser i regionen, og det har givet os omtale de fleste steder, så selv om vi ligger i den vestlige ende, forventer vi, at der kommer forældre fra hele området", siger Uffe Lerbjerg.

På messen er over 45 udstillere fra hele landet klar til at fortælle, hvad de kan tilbyde inden for ungdomsuddannelserne. Ud over de unge og deres forældre henvender messen sig til lærere, psykologer, sagsbehandlere og andre fagfolk, der er vigtige medspillere i de unges valg.

UU-centrene øst for Storebælt holder deres messe onsdag den 21. og torsdag den 22. september i Roskilde. Det sker med titlen Ud i Fremtiden.