Skoledirektør fyret i Kolding

Efter flere måneders mudderkastning om massive budgetoverskridelser i skoleforvaltningen besluttede byrådet i Kolding i aftes at fyre børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele med øjeblikkelig virkning, skriver JydskeVestkysten.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Problemerne kom frem i slutningen af februar, da Venstre-medlemmerne af børne- og uddannelsesudvalget insisterede på, at planlagte besparelser for 3,8 millioner kroner på kommunens specialskoler skulle gennemføres.

Kolding satser på sine specialskoler

Den 11. februar fortalte børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele, at skoleforvaltningens mangeårige økonomichef var blevet fyret, og at det store  overforbrug skyldtes "dårlige rutiner, manglende overblik og en gammel kultur".

Men efterfølgende skrev den fyrede økonomichef Kai Ekmann en rapport til skolepolitikerne, hvori han hævdede, at skoledirektøren og skolechefen har talt usandt i deres forklaringer om overforbruget, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen har forvaltningen brugt 29 millioner kroner  for meget på initiativer igangsat af forvaltningens ledelse uden om politikerne, ligesom forvaltningen har undladt at føre vedtagne besparelser ud i livet.  

Læs mere

JydskeVestkysten