Billedkunst
0   14

Skole bruger igen Billedkunstens dag til at markere faget

Der er fugletræf på gangene på Sct. Jørgens Skole i Roskilde. Hundredevis af fugle pynter og markerer vigtigheden af billedkunst-faget.

Højt oppe langs de gule murstensvægge flyver de. De hundredevis af farverige, fantasifulde fugle. På Sct. Jørgens Skoles gangene, som i forvejen var fyldt med fiskehænder med glade og kække budskaber fra sidste års Billedkunstens dag.

På skolen, der ligger i Roskilde, er det nemlig en tradition, at Billedkunstens dag bliver markeret med maner.

"Billedkunstens dag er med til at booste faget, som ellers kan blive lidt glemt og presset af de fag, som typisk bliver betragtet som mere vigtige. Derfor gør vi meget ud af at markere dagen, og de ting vi laver hænger ofte på skolen i rigtigt lang tid", fortæller billedkunstlærer Hanne Bindslev.

For Hanne Bindslev er dagen en oplagt anledning til at tale om, hvorfor billedkunst er et vigtigt fag.

Artiklen fortsætter under banneret

"Børn kommunikerer i dag i langt højere grad via billeder, og de bliver også mødt af en masse billedkommunikation. Derfor er det rigtigt vigtigt, at folkeskolen giver dem kompetencer til at aflæse, tolke og forholde sig kritisk til billeder", siger Hanne Bindslev.

Kom selv på ideen

Billedkunstens dag afholdes hver onsdag i uge 11, og inden da sender foreningen Danmarks Billedkunstlærere et katalog med inspiration til, hvordan dagen kan bruges. I år var ét af foreningens forslag til et forløb på dagen "fugletræf". Og den ide kom fra Hanne Bindslev.

"Jeg fik ideen, og så afprøvede jeg den på min 2. klasse tilbage i august. Det gik godt, så jeg sendte den ind til foreningen, og så endte den med at komme i kataloget", fortæller hun.

Og da det endelig blev Billedkunstens dag onsdag den 13. marts skulle alle skolens elever i 0.-6. klasse tegne og klippe fugle i halvanden time.

"Hver klasse startede med at snakke om, hvilke fugle de kunne tænke sige at tegne. Det var både muligt at tegne ægte og fantasifugle", fortæller Hanne Bindslev.

"Alle fik udleveret lækkert akvarelpapir. Her skulle de så først tegne den fugl, de gerne ville lave. Alle på skolen har en iPad til og med 4. klasse og herefter, får de en computer. Så mange af dem brugte dem til at finde en fugl, de ville tegne", fortæller hun.

Gav sved på panden

Hanne Bindslev er ikke i tvivl om, at dagen var en stor succes.

"Både børn og voksne var rigtigt glade. Men det er godt nok lidt hæsblæsende, når 100 elever på samme tid skal bruge den dobbeltklæbende tape på samme tid. Der var fugle over det hele. Så det gav lidt sved på banen. Men det hele gik fantastisk", siger hun.

Nu hænger de mange fugle på trærammer rundt omkring på skolens vægge.

"Dér skal de hænge på ubestemt tid. Det er tit, at man kan se elever, der på vej ind fra frikvarter står og taler om de ting, vi har hængt op gennem tiden fra Billedkunstens dag, og de er også tit stolte af at vise, hvad de selv har lavet".  

Faglig rådgiver på foleskolen.dk/billedkunst Sarah Urgaard har i to blogs delt billeder fra billedkunstlærere, der også var med til at markere billedkunstens dag.

Se de mange billeder her:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.730 andre er allerede tilmeldt