Blog
0   6

Inspiration dagen derpå

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er blevet torsdag, dagen efter Billedkunstens Dag, og jeg har fået tilsendt en masse fine billeder og beskrivelser af, hvordan skoler rundt omkring i Danmark, har markeret Billedkunstens Dag.

Inge Torp fra Sengeløse Skole fortæller, at den Kommunale Billedskole tog initiativ og inviterede skolernes billedskolelærere med i et større kommunalt projekt, hvor flere af kommunens skoler deltog. Personligt synes jeg det er meget imponerende, at man kommunalt har valgt at gå ind i Billedkunstens Dag. Jeg synes det udtrykker en seriøsitet omkring faget, og hvad det kan bidrage med i elevernes læring og oplevelser. Godt for jer Sengeløse! 

"Eleverne lavede først selv stempler af liggeunderlag og pap. De producerede mønsterpapir og klippede store flotte dyr efter eget valg." - Inge Torp

Artiklen fortsætter under banneret

Bettina Kaufmann Michael, fra Fjordbakkeskolen afd. Skærbæk i Fredericia, har også delt billeder af deres produkter med mig. Her har 3.-4. årgang og 5.-6. årgang været igang med to forskellige projekter. 

 

"Vi [3.-4. klasserne] har arbejdet med små fortællinger i ostevoks. De små figurer er sat ud på skolens område og i lokalområdet og så har vi lavet plakater i canva. Vi sluttede dagen af med at lave optiske billeder. En rigtig god og kreativ dag." - Bettina Kaufmann Michael 

 

"5. og 6.klasse på Fjordbakkeskolen afd. Skærbæk arbejdede også med optiske illusioner. De havde fået et kort oplæg om emnet inden de selv skulle i gang. Det kom der mange gode bud ud af." - Bettina Kaufmann Michael   

Karina Jørgensen har de sidste to år planlagt Billedkunstens dag på Vesterkærets Skole i Aalborg. I år har hendes skoleleder også været en del af det, fordi det endelige produkt samtidig skal bruges i en større udstilling på bydelens svømmehal. De har altså også formået at få elevernes kunst ud i lokalsamfundet, som ellers kan være en udfordring, da det kan være ret omfattende. 

Karina synes især, at det kan være en udfordring at tænke ideer til den dag, hvor de kan aktivere alle skolens børn på én gang om ét samlet billede. Især kan den praktiske side af sagen være et issue. Men på trods af det, så har de altså fået skabt en rigtig fin udstilling, som lige nu hænger på skolens gang. 

"Alle skolens elever tegnede hver sit yndlingssted i vores bydel.  Her er alle de fine tegninger samlet i et farvestrålende "flyvende tæppe"." - Karina Jørgensen

Kristina Bundgaard, fra Nørre Alslev skole, har ligesom min skole også lavet fugle på Billedkunstens Dag. 

Alle billederne er venligt udlånt af lærerene nævnt i indlægget. Tak for det! :)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.727 andre er allerede tilmeldt