Kl. 14 i dag skal Merete Riisager forklare Folketingets undervisningsudvalg, hvad hun har tænkt sig at gøre ved den stigende vold imod læreren, og hvordan hun ser på sammenhængen mellem vold og fejlslagen inklusion.

I dag: Riisager skal i samråd om vold og fejlslagen inklusion

Mere end hver fjerde lærer har været udsat for vold fra en elev inden for de seneste 12 måneder, viser fagbladet Folkeskolens undersøgelse. Årsagen er fejlslagen inklusion, vurderer lærerne selv. I dag skal undervisningsminister Merete Riisager i samråd om problemet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ni ud af ti lærere fra Folkeskolens lærerpanel svarede i en undersøgelse i 2018, at inklusion har gjort det farligere at gå på arbejde. Jo flere elever i klassen, der tidligere ville have været i et specialtilbud, jo flere fysiske og verbale overgreb oplever lærerne. Som følge af Folkeskolens fokus på problemet har over 150 lærere, forældre og andre med oplevelser omkring inklusion i folkeskolen henvendt sig til redaktionen for at fortælle deres personlige historier.

Rikkes søn blev bedt om at blive væk fra skolen 

Også Berlingske Tidende har haft fokus på en mulig sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold, og det er Berlingskes artikel: "Ni vidnesbyrd om vold i folkeskolen" og Folkeskolens artikel: "Inklusion har gjort det farligt at arbejde i folkeskolen" , der har fået Annette Lind (S), Jakob Sølvhøj (EL), Carolina Magdalene Maier (Alt), Marianne Jelved (R) og Jacob Mark (SF) til at kalde undervisningsminister Merete Riisager i samråd.

Inklusionen har gjort det farligt at arbejde i folkeskolen 

 Merete Riisager skal redegøre for sit syn på den mulige sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold i folkeskolen. Ministeren skal også redegøre for, hvilke initiativer, hun vil tage for forebygge vold i skolen.

Foreninger for ADHD og autisme ser frem til samråd om vold i skolen

 

Følg samrådet live her fra kl. 14: