#inklusion
2   22

I dag: Riisager skal i samråd om vold og fejlslagen inklusion

Mere end hver fjerde lærer har været udsat for vold fra en elev inden for de seneste 12 måneder, viser fagbladet Folkeskolens undersøgelse. Årsagen er fejlslagen inklusion, vurderer lærerne selv. I dag skal undervisningsminister Merete Riisager i samråd om problemet.

Ni ud af ti lærere fra Folkeskolens lærerpanel svarede i en undersøgelse i 2018, at inklusion har gjort det farligere at gå på arbejde. Jo flere elever i klassen, der tidligere ville have været i et specialtilbud, jo flere fysiske og verbale overgreb oplever lærerne. Som følge af Folkeskolens fokus på problemet har over 150 lærere, forældre og andre med oplevelser omkring inklusion i folkeskolen henvendt sig til redaktionen for at fortælle deres personlige historier.

Også Berlingske Tidende har haft fokus på en mulig sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold, og det er Berlingskes artikel: "Ni vidnesbyrd om vold i folkeskolen" og Folkeskolens artikel: "Inklusion har gjort det farligt at arbejde i folkeskolen" , der har fået Annette Lind (S), Jakob Sølvhøj (EL), Carolina Magdalene Maier (Alt), Marianne Jelved (R) og Jacob Mark (SF) til at kalde undervisningsminister Merete Riisager i samråd.

Artiklen fortsætter under banneret

 Merete Riisager skal redegøre for sit syn på den mulige sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold i folkeskolen. Ministeren skal også redegøre for, hvilke initiativer, hun vil tage for forebygge vold i skolen.

 

Følg samrådet live her fra kl. 14:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.536 andre er allerede tilmeldt