Skriftlige prøver
2   15

Mislykket generalprøve på skriftlig dansk-prøve

Sidste år startede 9.-klassernes skriftlig danskprøve med et it-nedbrud, og ved generalprøven til morgen på dette års prøve, var den gal igen. Systemet kørte meget langsomt, og Styrelsen for It og Læring lover endnu en generalprøve.

Sidste år var første gang, den nye skriftlig danskprøve med adgang til internettet var obligatorisk på alle skoler - og den startede med et nedbrud, som medførte, at nogle elever ikke kunne få adgang til opgaverne og måtte få forlænget deres prøvetid. Morgenens generalprøve var altså i høj grad en gentagelse af det problem.

"Det har kørt rigtig langsomt her til morgen, og vi er i gang med at kigge på, hvad det kan skyldes", siger kontorchef i Styrelsen for It og Læring Jesper Stæhr Mikkelsen til folkeskolen.dk. Det er vi rigtig kede af for de elever og lærere, der fik en dårlig oplevelse i dag. 

I 9. klasse er det nye, at eleverne skal hente prøveoplægget til den såkaldte iPrøve med blandt andet videoklip online på testogprøver.dk. I 10. klasse er der også foruden stileoplæg også en digital selvrettende del af skriftlig danskprøven, nemlig læsning og sprogbrug, som også for første gang skal afvikles via testogprøver.dk

De nationale test er også i gang lige nu på Testogprøver.dk, og også elever, der har skullet tage en obligatorisk national test her til morgen, kan have oplevet problemer som følge af danskprøve-generalprøven, erkender kontorchef i Styrelsen for It og Læring Jesper Stæhr Mikkelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Som vi altid gør, og også fordi det er nyt, har vi lagt en generalprøve ind, ligesom vi tidligere over for skolerne har reserveret endnu en mulig generalprøve den 5. april, og den vil vi selvfølgelig nu benytte os af", siger Jesper Stæhr og satser altså på, at prøverne i dansk skriftlig fremstilling kører som de skal, når 9.- og 10.-klasserne skal op den 2. maj 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.265 andre er allerede tilmeldt