Matematik overbygning
0   3

Matematiklærerforening har stor kursusvirksomhed

Danmarks Matematiklærerforening og forlaget Matematik udbyder kurser til skoler på alt fra tre timers varighed til flere dage. Skoler kan bestille kurser fx i undersøgende matematik eller brug af digitale værktøjer, og det sker ca. 20 gange om året.

Matematik i børnehaveklassen og forenklede Fælles Mål er et kursus på tre timer, som Matematiklærerforeningen udbyder i deres kursusprogram, men skoler kan også henvende sig og få skræddersyet kurser til grupper af matematiklærere eller fagteam. Foreningen arrangerer kurserne, ligegyldigt om lærerne er medlemmer af Matematiklærerforeningen eller ej.

"Vi har en ret stor kursusvirksomhed. Vi holder normalt otte konferencer om året for medlemmer af Matematiklærerforeningen og dertil kommer 10-20 faglige dage. Men vi bliver også kontaktet af flere skoler til mere skræddersyede kurser. Det sker omkring 20 gange om året, så i alt har vi adskillige tusinde lærere igennem kursusvirksomhed om året", siger direktør for forlaget Matematik Gert B. Nielsen.

Kursusvirksomheden er udbygget fra 2007 og frem til i dag, hvor foreningen har et større kursusprogram. Det indeholder kurser om fx tendenser i årets prøver, sproglig udvikling i matematik, digitale værktøjer eller nationale test.

De penge, som Matematiklærerforeningen tjener ved kursusvirksomheden, går til nye kurser og til udgivelse af matematik-materialer.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi holder også en del kurser i vores egne digitale materialer for at opkvalificere lærerne. Fordi materialerne kræver noget af lærerne at bruge", fortæller Gert B. Nielsen.

Forlaget har et samarbejde i gang med Kina om matematikundervisning, og nogle af forlagets materialer skal i nærmeste fremtid oversættes til norsk.

Læs mere på dkmat.dk 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.988 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
487 andre er allerede tilmeldt