Kommunalvalg 2017
0   6

Kredsformand tror 
på arbejdstidsaftale

Henrik Hansen, formand for Lolland-Falsters 
Lærerforening: »Jeg er ligeglad med, hvad vi kalder det, bare vi får en aftale og får sat tal på, for det 
koster penge«.

»Der er vilje til at kigge på en arbejdstidsaftale blandt mange af politikerne i aften, det er jeg glad for«.

Henrik Hansen, formand for Lolland-Falsters Lærerforening, fandt valgmødet på Hotel Falster i oktober frugtbart på flere områder, da Folkeskolen talte med ham efter mødet.

Artiklen fortsætter under banneret

Politikerne - på nær Venstres spidskandidat - viste vilje til at se på en form for arbejdstidsaftale. Faktisk er der indgået aftale allerede, nemlig en »administrationsaftale«, og den vil Henrik Hansen gerne have helt på plads hurtigst muligt.

»En sådan aftale skal konkretiseres, for den koster jo penge. Vi skal have sat tal på«, siger Henrik Hansen.

»Spørgsmålet er, om vi kan forhandle den aftale på plads med forvaltningen. Det bliver det næste, vi skal se på, når valget er overstået«, siger Henrik Hansen. Fokus på valgmødet på Hotel Falster var på arbejdstiden og lærernes vilkår, selv om der var lagt op til otte forskellige temadrøftelser, for eksempel også elevernes trivsel.

»Det overraskede mig, at vi under alle otte temadrøftelser endte det samme sted, nemlig med at diskutere lærernes vilkår, arbejdstid og forberedelse. Lærerne er under et ekstremt pres, og derfor gik meget af diskussionen i grupperne på lærernes forhold og på at få indgået en lokal arbejdstidsaftale«.

På mødet blev der også talt om både grædende lærere og børn, der slet ikke kan finde sig til rette på nogle af skolerne, hvor lærerne er meget pressede.

GIV FOLKESKOLEN EN STEMME

Lolland-Falsters Lærerforening har i mange måneder forberedt valgmøderne under overskriften »Giv folkeskolen en stemme« og udarbejdet tre pjecer om nogle af de vigtige områder med titlerne »Eleverne«, »Undervisningen«, »Lærerne«. Forud for møderne har Lærerforeningen inviteret både medlemmer af forældrebestyrelser og elevråd til at komme ned input.

»'Giv folkeskolen en stemme', hedder vores oplæg, og folkeskolen er jo både lærere, elever, forældre og pædagoger«, siger Henrik Hansen.

• Undervisning med udgangspunkt i den enkelte elev

• Skole-forældre-samarbejde

• Elevtrivsel

• Undervisningens tilrettelæggelse

• Undervisningens udvikling

• Tillid til lærerne

• Lærernes opgaver

• Lærernes samarbejdsrelationer.

»Jeg har talt med en kollega, som har 31 lektioner, og som har fortalt, at han har ét minut til hver elev til forberedelse og efterbearbejdelse«, siger Henrik Hansen. Han vil arbejde for, at lærerne højst får 25 lektioner om ugen og dermed mere tid til forberedelse.

»Det vil vi gøre noget ved. Om vi så kommer til at kalde det en administrationsaftale med kommunen eller en arbejdstidsaftale, det er jeg ligeglad med, bare vi kan få sat nogle tal på - en arbejdstidsaftale med færre undervisningstimer for lærerne kræver jo, at der ansættes flere lærere, og det koster. Det er vores mål«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen