Byrådet i Furesø skal godkende den ny fælles forståelse om rammerne for lærernes arbejdstid på onsdag. Herefter kan parterne underskrive.

Forbedret fælles forståelse i Furesø

Nyuddannede lærere får mere tid til at forberede sig og bliver sikret en mentorordning i en ny fælles forståelse om læreres arbejdstid i Furesø Kommune.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne i nordsjællandske Furesø har i forvejen et loft for antallet af undervisningstimer på 810. I gennemsnit har lærerne 765 undervisningstimer om året. Furesø Lærerforening og kommunen har aftalt, at det sættes ned til 760 i skoleåret 2018/19. Men den største ændring i den fælles forståelse er, at nyuddannede lærere får 30 timers mindre undervisning om året, og der er afsat midler i kommunens budget, så de øvrige læreres timetal ikke stiger tilsvarende, fortæller formand for Furesø Lærerforening Louise Brandt.

Hun er glad for den nye fælles forståelse.

"Jeg er glad for, at den understøtter vores første fælles forståelse godt. Lærerne i Furesø har opgaveoversigter med tid på andre opgaver. For en nyuddannet lærer bliver det tydeligt, at der er mere tid til forberedelse og et mentorforløb", lyder det fra Louise Brandt.

Furesøs lærere får loft på undervisningstiden

Mentorordningen er et element, som Louise Brandt sætter pris på: 

"Der bliver en mentorordning for nyuddannede lærere, eller hvis man er ansat i et længere vikariat. En mentor er en vejleder eller en lærer, der har tid og mulighed for at hjælpe den nye lærer godt i gang. Læreren får afsat tid på sin opgaveoversigt", fortæller Louise Brandt.

Det er blevet sværere at rekruttere og fastholde lærere, og derfor har man i Furesø har ønsket at fastholde og rekruttere lærere, og det er baggrunden for, at kommunen har valgt at afsætte penge til det nye tiltag.

Aftalen vil medføre en udgift på omkring 1,3 millioner kroner i 2018 og 1,7 millioner kroner i 2019. I den nye fælles forståelse bliver antallet af årlige tilstedeværelsesdage også sat ned fra 208 til 207.

Byrådet skal vedtage den nye fælles forståelse på onsdag.