Anmeldelse Skønlitteratur
0   26

Velskrevet, intens og spændende

Eventyr om mod, menneskelighed og søsterkærlighed. Læs det endelig højt for klassen.

Ishavspirater

Fakta


Titel
Ishavspirater

Forfatter
Frida Nilsson

Oversætter
Susanne Vebel

Illustrator
Sofie Børsting

Pris
380

Sider
380

Forlag
ABC Forlag

Det er en iskold verden, den svenske forfatter Frida Nilsson beskriver i romanen "Ishavspirater", der foregår i et miljø med isnende kulde og mørke. Illustratoren Sofie Børsting følger godt op med sine fine sort-hvide illustrationer. Den frygtede pirat Hvidhoved røver piger og tvinger dem til at hakke efter diamanter i en mørk, snæver og farlig mine dybt nede i jorden. Hvidhoved er så frygtet, at ingen vover at lede efter de børn, der er blevet bortført. Alle ved nemlig, at børnenes overlevelsesmuligheder er lig nul.

Artiklen fortsætter under banneret

Det holder imidlertid ikke hovedpersonen Siri tilbage. Hun begiver sig ud på en lang og isnende kold rejse, for hun både må og skal finde lillesøster Miki, der er blevet bortført af den frygtede pirat. Og den dag piraten Hvidhoved bortfører Siris lillesøster, Miki, får han en modstander, han aldrig havde regnet med. 

Det er en fantastisk historie om søsterkærlighed uden grænser og om vigtigheden af at bevare sin menneskelighed i en iskold voksenverden. Det er ikke megen hjælp, Siri får fra de voksne i sin søgen, for kun sømanden Fredrik viser interesse for Siris projekt, og – viser det sig – det gør han på baggrund af en traumatisk hændelse tidligere i hans liv, hvor også hans lillesøster blev bortført af Hvidhoveds pirater. Flere fantastiske historier foldes ud frem mod slutningen af denne velskrevne og spændende eventyrroman, der også indeholder en havfrueunge, valhøns og en meget aggressiv fisk med et helt usandsynligt voldsomt bid.

God til højtlæsning fra 5. klasse, hvor man sammen med børnene kan begive sig ud på det isnende og farlige hav i en lille træbåd, og hvor man som læser og lytter veksler mellem håbløsheden og troen på, at Siri vil lykkes med sin enestående og modige redningsaktion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt