En tredjedel af de elever, der ikke var klar til at vælge ungdomsuddannelse i marts, efterlyser mere personlig vejledning - men denne vejledning er efter EUD-reformen forbehold elever, der er erklæret ikke-uddannelsesparate.

Elevtilfredsheden med vejledning faldet igen

Sidste år - efter massive besparelser på uddannelsesvejledningen - faldt elevernes tilfredshed med UU-centrenes hjælp drastisk. I en ny måling fra dette forår er tilfredsheden 'kun' faldet med 2 procentpoint.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

60 procent af eleverne føler, at vejledningsaktiviteterne har hjulpet dem "meget" eller "noget". Tallet var 71 procent i skoleåret 13/14 og droppede voldsomt til 62 procent sidste år. Det yderligere fald kalder formanden for UU-centrene Mark Jensen "absolut acceptabelt" med henvisning til de færre resurser til vejledning. 

Til gengæld glæder Mark Jensen sig over, at andelen af elever i 9. og 10. klasse, der føler sig parat til at vælge ungdomsuddannelse, når krydset skal sættes i marts, er steget fra 90 procent til 92 procent: 

"Det er et flot tal og viser, at UU-centrene har formået at omstille vejledningen med færre resurser til en kollektiv- og gruppevejledning, således at den store gruppe af valgparate ikke kun er fastholdt, men øget i forhold til 2015".

Men der er altså stadig knap 10 procent, der ikke er klar til at tage beslutningen:

"Blandt gruppen efterlyser en tredjedel, at det ville have hjulpet med mere personlig vejledning. Noget vi godt kan genkende fra hverdagen på landets skoler, men som det politisk er besluttet, at vi skal arbejde os væk fra", siger Mark Jensen.

Læs brugerundersøgelsen fra Evalueringsinstituttet via linket til højre.

Blog: Uddannelsesvalget skal udfordres

 

Læs mere

Brugerundersøgelse 2016 (pdf)