Erhvervsskolereformens karakterkrav og regeringens omprioriteringsbidrag koster nu otte medarbejdere jobbet på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Sosu-skolen i Silkeborg fyrer otte

Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg har torsdag varslet afskedigelse af otte medarbejdere som en konsekvens af faldende indtægter. I alt har skolen i løbet af i år måttet skære 5,2 millioner kroner ud af et samlet budget på 55 millioner kroner.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen.dk har tidligere skrevet, at erhvervsuddannelsesreformens nye karakterkrav har betydet, at 900 ansøgere til sosu-skolernes uddannelser ikke har kunnet komme ind, fordi de ikke har et 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Dengang fortalte tillidsrepræsentant ved Sosu-C ved København Dorte Tind, at det allerede havde ført til fyringer.

Karakterkrav koster lærerstillinger på sosu-skolerne

Det mærkes nu også på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, hvor otte medarbejdere er blevet afskediget. Afskedigelserne skyldes udefra kommende ændringer, især reformen af erhvervsskolerne, samt det regeringsfastsatte omprioriteringsbidrag, oplyser skolen i en pressemeddelelse. Bestyrelses­formand Hans-Jørgen Hørning beklager udviklingen.

"Afskedigelserne er udtryk for rettidig omhu, men det er en meget voldsom justering på kort tid. Det var umuligt at forudse ved årets begyndelse, at indtægterne ville falde så meget", siger han og tilføjer:

"Tilsammen indskrænkes den økonomiske frihed og handlerum voldsomt på alle danske sosu-skoler. På landsplan nedlægger skolerne i disse måneder mellem 100 og 120 stillinger".

Over 2.000 unge blev ofre for skærpede krav til erhvervsskolerne

Udover karakterkravet medfører reformen, at alle elever skal igennem et halvt års forløb på SU, men eleverne på skolen i Silkeborg er i gennemsnit midt i trediverne, så det kan give problemer:

"De har oftest familie og er ikke klar til et indtægtsdyk af den størrelse", siger direktør Bente Strager. Hun understreger, at de nuværende besparelser sikrer, at skolen også i fremtiden kan handle og være en faglig spydspids i både Silkeborg og Skanderborg.